Исторически Примери

Този модел на работа е доказан във времето. Историята помни редица примери, доказващи силата на обществената подкрепа:

Един от най-значимите концерти на Моцарт – 1784г.

     
Оригиналният списък с имената на всички хора, дарили пари за провеждането на концерта на Моцарт през 1784 година

Статуята на свбодата в САЩ – 1885г.
  
  Извадки от публикациите в New York Times, представящи проекта за създаването на Статуята на свободата

Паметникът на Свободата на Шипка – 1934г.
Паметникът е издигнат с цел да увековечи подвига на падналите за свободата на България на мястото, отбранявано по време на Шипченската битка. Неговото изграждане е плод на съвместните усилия на архитекти, скулптори и целия признателен български народ. 

През 1920 г. живите ветерани-опълченци се събират на нов конгрес и решават да се построи Паметник на свободата на Шипка. Средствата за изграждане на паметника са събирани като доброволни дарения от целия народ. Конкурсът за паметника е спечелен от архитект Атанас Донков и скулптора Александър Андреев, който заедно с Кирил Шиваров изпълнява монументалната фигура на лъва. Инвеститорският надзор на строежа се осъществява от архитект Генчо Скордев. 
Основният камък на паметника е положен на 26 август 1922 г. и завършва през 1930 г. На 26 август 1934 г. паметникът на връх "Свети Никола" е тържествено открит от държавния глава цар Борис III.
   
   Арихвни снимки от изграждането на Паметникът на Свободата на връх Шипка    

Ние сме тук, за да ти припомним ползите от съвместната работа и предимствата на глобалното сътрудничество. Всички знаем, че е трудно човек сам да постигне онова, което всички заедно с лекота можем да направим. Така със съвсем малко помощ от всички нас, осъществяваме добрите идеи.