Платформата

Какво е Tramplin.bg 

Това е единствената по рода си онлайн платформа за групово финансиране (краудфъндинг) на обществено полезни проекти в България. Tramplin.bg работи на принципа Civic Crowdfunding (Краудфъндинг за обществено полезни проекти и идеи) и една от 5-те подобни платформи в целия свят! Това е инструмента, който ще ти помогне да представиш идеята си пред обществото, така че хората да могат да я подкрепят и всички заедно да я реализираме. 
 

Как работи?

Публикуваните в платформата проекти получават финансова или нефинансова помощ от своите поддръжници с цел тяхната реализация.
Основния принцип на работа на Trampling.bg е простичкото правило, че заедно сме по-силни и можем повече.  

    

  
От къде идват Проектите?

Свой проект може да публикува всеки регистриран потребител: организации, сдружения, фирми, групи приятели и амбициозни личности. Tramplin.bg дава шанс на всички. Публикуването на проектите е абсолютно безлатно. Ако имаш идея и искаш да я реализираш, стани създател и направи проект! Опиши идеята си, представи целите си, определи бюджет, подкрепи го с документи и оферти, представи участниците в проекта си, а ние ще го покажем на всички. Заедно с теб ще убедим хората, че си заслужава и ще съберем съмишленици, за да го финансираме и реализираме. Създай проект, а ние ще го представим пред света!

Всеки създател разполага с необходимия набор инструменти, с които да представи идеята си и своите планове за нейната реализация. Разбери повече как да направиш проекта си тук. Ние знаем, че за да се реализира една идея са нужни много ресурси, а най-ценния това сте вие – хората. Именно затова всеки може да се включи, подпомагайки любимия си проект с финансови средства, труд, материална помощ, съвети и други.

Ако вече си се включил, не забравяй да го споделиш с приятели. Разкажи на всички, защото всяка подкрепа е ценна и ни приближава все по-близо до успеха. 

 
 
 
 

ВАЖНО: Какво става ако проекта не успее събере необходимата сума?

Ако проекта не се финансира успешно в рамките на обявения срок, всички хора дарили пари, ще си ги получат обратно!
Разбери повече даренията, проектите и наградите тук.
 

За Идеите?

Ние знаем, че дори и най-талантливият творец понякога има нужда от своята муза. За това платформата предлага не само готови проекти, но и вдъхновяващи идеи. Всеки може да ги разгледа, да даде предложение по темата и дори да се запише за доброволец. За да преценим дали една идея е наистина добра и си заслужава да се превърне в проект, ние ти даваме възможност да гласуваш за нея.


Идеите, които публикуваме са анонимни, тъй като ние вярваме, че всяка от тях може да бъде осиновена и да намери своя създател. Ако вярваш, че някоя идея си заслужава и че ти си човека, който може да я реализира, свържи се с нас и ние ще ти помогнем да я превърнеш в проект. Ако обаче не си сигурен, дали ще намериш достатъчно последователи, сподели я с приятели и ги покани да гласуват.

Ако пък ти самия имаш социално значима идея и би искал да я видиш в списъка с идеи в trampling.bg, опиши и ни я изпрати на ideas@tramplin.bg. Съветваме те да бъдеш кратък и ясен.  Екипът на Tramplin.bg ще даде шанс на най-добрите идеи и ще спомогне те да се трансформират в проекти.
    
Каква е целта на Tramplin.bg?
 
Нашата цел е да помогнем и подкрепим креативните лидери и създатели около нас, и да им дадем шанс да покажат желанието си за промяна. Tramplin.bg има една мисия и тя е да промени света около нас! Включи се и нека го направим заедно!